neiye11

nūhou

ʻO ka hana o ka cellulose ether i ka mortar

Cellulose eterapaʻa wai

ʻO ka paʻa ʻana o ka wai o ka mortar e pili ana i ka hiki o ka mortar ke paʻa a paʻa i ka wai.ʻOi aku ka kiʻekiʻe o ka viscosity o cellulose ether, ʻoi aku ka maikaʻi o ka paʻa ʻana o ka wai.No ka mea, cellulose hale i loko o ka hydroxyl a me ka etera paʻa, hydroxyl a me ka ether hui pūʻulu o oxygen nā mana a me ka wai molekele e synthesize hydrogen paʻa, no laila, ka wai noa i loko o ka wai hoʻopaʻa, winding wai, i mea e pāʻani i ka hana o ka wai paʻa.

 

Solubility ocellulose etera

1. He maʻalahi ka hoʻopuehu ʻana o ka cellulose ether i loko o ka wai me ka ʻole o ka agglomerating, akā lohi loa ka dissolution rate.Hoʻoheheʻe ʻia ka cellulose ether ma lalo o 60 mesh i ka wai no kahi o 60 mau minuke.

2. He maʻalahi ka hoʻopuehu ʻana o nā ʻāpana maikaʻi o ka cellulose ether i loko o ka wai a ʻaʻole i hoʻohui ʻia, a ʻoi aku ka maʻalahi o ka dissolution rate.ʻO ka cellulose ether ma luna o 80 mesh i hoʻoheheʻe ʻia i ka wai no kahi o 3 mau minuke.

3. ʻO ka Ultrafine cellulose ether e hoʻopuehu koke i ka wai, e hoʻoheheʻe koke a hana i kahi viscosity wikiwiki.Hoʻoheheʻe ʻia ka cellulose ether ma luna o 120 mesh i ka wai no kahi o 10-30 kekona.

 

ʻOi aku ka maikaʻi o nā ʻāpana cellulose ether, ʻoi aku ka maikaʻi o ka paʻa ʻana o ka wai, nā ʻāpana koʻikoʻi o ka cellulose ether a me ka ʻili pili wai i hoʻoheheʻe koke ʻia a hoʻokumu ʻia i ke ʻano gel.Hoʻopili ke kāpili i ka mea e pale ai i ka hoʻomau ʻana o ke komo ʻana o ka wai.I kekahi manawa, inā paha e hoʻoulu ʻia no ka manawa lōʻihi, ʻaʻole hiki ke hoʻopuehu ʻia ka hopena a hoʻoheheʻe ʻia, e hana ana i kahi hopena flocculent lepo a i ʻole agglomerate.Hoʻopuehu a hoʻoheheʻe koke ʻia nā ʻāpana maikaʻi i ka hoʻopili ʻana me ka wai e hana i kahi viscosity like.

 

ʻO ka waiwai PH o ka cellulose ether (ka coagulation lohi a i ʻole ka ikaika mua)

ʻO ka waiwai PH o nā mea hana cellulose ether ma ka home a me nā ʻāina ʻē ke hoʻomalu maoli ʻia ma kahi o 7, ʻo ia ka acidic.Ma muli o ka nui o ke apo glucose dehydrated i loko o ka molecular structure o cellulose ether, ʻo ke apo glucose dehydrated ka hui nui e hoʻolōʻihi ai i ka sima.Hiki i ke apo glucose dehydrated ke hana i nā ion calcium i loko o ka hopena hydration cement forms sugar calcium molecular compounds, e hoʻemi i ka nui o ka calcium ion i ka manawa induction cement hydration, pale i ka hoʻokumu ʻana a me ka ua o ka calcium hydroxide a me nā kristal paʻakai calcium, no laila e hoʻopaneʻe i ke kaʻina hana o ka hydration sima.Inā lilo ka waiwai PH i ke kūlana alkaline, e ʻike ʻia ka mortar i ke kūlana ikaika mua.I kēia manawa, ʻo ka hapa nui o nā hale hana e hoʻoponopono i ka waiwai PH me ka sodium carbonate, ʻo ka sodium carbonate kahi ʻano mea hoʻolalelale, hiki i ka sodium carbonate ke hoʻomaikaʻi i ka hana o ka lepo sima, e hoʻoikaika ana i ka cohesion ma waena o nā particles, e hoʻomaikaʻi hou i ka viscosity o ka slurry, mortar a me ka sodium carbonate. a me ka calcium ion hoʻohui wikiwiki, hoʻoikaika i ka hoʻokumu ʻana o ettringite, condensation sima wikiwiki.No laila, pono e hoʻololi i ka waiwai PH e like me nā mea kūʻai like ʻole i ke kaʻina hana maoli.

 

Hoʻokomo kinoea ether cellulose

ʻO ka ea entraining o cellulose ether ka mea nui no ka mea he surfactant ka cellulose ether, ʻo ka hana interface o cellulose ether ka mea nui i loko o ke kinoea-wai-paʻa, ʻo ka mua ka hoʻokomo ʻana o nā bubbles, ukali ʻia e ka hoʻopuehu a me ka pulu.Loaʻa i ka cellulose ether kahi hui alkyl, e hoʻemi nui i ka neʻe ʻana o ka ʻili a me ka ikehu interfacial o ka wai, ʻoi aku ka maʻalahi o ka hoʻonā wai i ke kaʻina o ka hoʻoulu ʻana.

 

ʻO ka gelation o ka cellulose ether

Ua hoʻoheheʻe ʻia ka cellulose ether i loko o ka mortar ma muli o kāna kaulahao mole o ka methoxy a me ka hui hydroxypropyl i ka slurry me nā ion calcium a me nā ion alumini i ka hoʻokumu ʻana i ka gel viscous a hoʻopiha ʻia i ka lua mortar sima, hoʻomaikaʻi i ka momona o ka mortar, pāʻani i kahi hana o ka hoʻopiha piha ʻana a. hoʻoikaika.Eia nō naʻe, ke kaomi ʻia ka matrix composite, ʻaʻole hiki i ka polymer ke pāʻani i ke kākoʻo paʻa, no laila e emi iho ka ikaika a me ka hoʻopili ʻana o ka mortar.

 

Hoʻokumu kiʻiʻoniʻoni o cellulose ether

Hoʻokumu ʻia kahi kiʻiʻoniʻoni latex lahilahi ma waena o ka cellulose ether a me nā ʻāpana sima ma hope o ka hydration.He hopena hoʻopaʻa ka kiʻiʻoniʻoni a hoʻomaikaʻi i ke ʻano maloʻo maloʻo o ka mortar.Ma muli o ka mālama ʻana i ka wai maikaʻi o ka cellulose ether, mālama i ka nui o nā molekule wai i loko o ka mīkini, no laila e hōʻoiaʻiʻo ai i ka ikaika o ka hydration sima a me ka paʻakikī a me ka hoʻomohala piha, hoʻomaikaʻi i ka ikaika hoʻopaʻa ʻana o ka mīkini, i ka manawa like e hoʻomaikaʻi i ka adhesiveness o ka sima. ʻO ka mortar, maikaʻi ka plasticity a me ka paʻakikī, hoʻemi i ka deformation contraction mortar.


Ka manawa hoʻouna: Iune-14-2022